The following warnings occurred:
Warning [2] count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable - Line: 895 - File: showthread.php PHP 7.3.14-1~deb10u1 (Linux)
File Line Function
/showthread.php 895 errorHandler->error



  • 10 dec 2017: forum version update. In case of issues use this topic.
  • 30 nov 2017: pilight moved servers. In case of issues use this topic.
Hello There, Guest! Login Register


WebGUI doesn't retrieve state
#1
Hi All,

I'm not entirely sure if it hasn't been posted yet, but I couldn't find it so...
My pilight is running quite smoothly, but there's one small thing that's bugging me Crying

When I reconnect my browser to pilight all switches are shown as "off" even if the switch is activated.
The android app pilight does show the correct value and mySmartHome from
ktams does to.
When I adjust the switch in the alternative apps my browser does "go along with it" so it does recognize state changes when my browser is opened, just not when it's closed.

I've tried forcing ajax, private browsing, disabling cache in the settings, but without results.
Does anyone know if there's something wrong in my config or anything else?

Version: pilight-daemon version v7.0-114-g6fa4b8b
My config:
Code:
{
    "devices": {
        "currentdate": {
            "protocol": [ "datetime" ],
            "id": [{
                "latitude": 51.9074240,
                "longitude": 4.5260090
            }],
            "year": 2016,
            "month": 4,
            "day": 24,
            "hour": 11,
            "minute": 55,
            "second": 38,
            "dst": 1,
            "weekday": 1
        },
        "sunrisesunset": {
            "protocol": [ "sunriseset" ],
            "id": [{
                "latitude": 51.9074240,
                "longitude": 4.5260090
            }],
            "sunrise": 6.25,
            "sunset": 20.57,
            "sun": "rise"
        },
        "expedit": {
            "protocol": [ "kaku_switch" ],
            "id": [{
                "id": 123456,
                "unit": 1
            }],
            "state": "on"
        },
        "eetkamer": {
            "protocol": [ "kaku_switch" ],
            "id": [{
                "id": 123,
                "unit": 1
            }],
            "state": "off"
        },
        "tvhoek": {
            "protocol": [ "kaku_switch" ],
            "id": [{
                "id": 234,
                "unit": 1
            }],
            "state": "off"
        },
        "slaapkamer": {
            "protocol": [ "kaku_switch" ],
            "id": [{
                "id": 345,
                "unit": 1
            }],
            "state": "on"
        },
        "woonkamer": {
            "protocol": [ "generic_switch" ],
            "id": [{
                "id": 9999
            }],
            "state": "off"
        },
        "nas": {
            "protocol": [ "arping" ],
            "id": [{
                "mac": "00:90:a9:b7:84:51"
            }],
            "ip": "10.110.110.71",
            "state": "connected"
        }
    },
    "rules": {
        "sunset": {
            "rule": "IF sunrisesunset.sunset == DATE_FORMAT(currentdate, %H.%M) THEN switch DEVICE expedit TO on",
            "active": 1
        },
        "expedit_change": {
            "rule": "IF DATE_FORMAT(currentdate, %H.%M%S) == 22.1500 THEN switch DEVICE expedit TO off",
            "active": 1
        },
        "woonkamerOn": {
            "rule": "IF woonkamer.state IS on THEN switch DEVICE tvhoek AND eetkamer TO on",
            "active": 1
        },
        "woonkamerOff": {
            "rule": "IF woonkamer.state IS off THEN switch DEVICE tvhoek AND eetkamer TO off",
            "active": 1
        },
        "nasDown": {
            "rule": "IF nas.state IS disconnected THEN pushbullet TITLE nas went down BODY Your nas on 10.110.110.71 went down TOKEN <removed> TYPE note",
            "active": 1
        }
    },
    "gui": {
        "expedit": {
            "name": "Expedit",
            "group": [ "Woonkamer" ]
        },
        "eetkamer": {
            "name": "Eettafel",
            "group": [ "Woonkamer" ]
        },
        "tvhoek": {
            "name": "Zithoek",
            "group": [ "Woonkamer" ]
        },
        "woonkamer": {
            "name": "Woonkamer All",
            "group": [ "Woonkamer" ]
        },
        "slaapkamer": {
            "name": "Slaapkamer",
            "group": [ "Slaapkamer" ]
        }
    },
    "settings": {
        "log-level": 4,
        "pid-file": "/var/run/pilight.pid",
        "log-file": "/var/log/pilight.log",
        "webserver-enable": 1,
        "webserver-root": "/usr/local/share/pilight/",
        "webserver-http-port": 80,
        "webserver-cache": 0,
        "ntp-servers": [ "0.pool.ntp.org", "1.pool.ntp.org" ]
    },
    "hardware": {
        "433gpio": {
            "sender": 15,
            "receiver": 1
        }
    },
    "registry": {
        "webgui": {
            "tabs": 0
        },
        "pilight": {
            "version": {
                "current": "7.0"
            }
        }
    }
}
 
Reply
  


Messages In This Thread
WebGUI doesn't retrieve state - by Thunder84 - 04-24-2016, 11:17 AM
RE: WebGUI doesn't retrieve state - by Thunder84 - 05-01-2016, 08:35 PM

Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  "socket not responding" only in webgui (docker container) kinoe1 0 532 04-25-2021, 06:02 PM
Last Post: kinoe1
  pilight container doesn't connect to device in webgui kinoe 0 397 04-23-2021, 10:20 AM
Last Post: kinoe
  webgui, after reboot the switch is off gwaag 4 2,644 11-04-2019, 04:16 PM
Last Post: gwaag
  webgui apparence gwaag 7 2,814 10-29-2019, 09:00 PM
Last Post: curlymo
  Modifying Webgui Alex 4 2,596 03-10-2019, 05:50 PM
Last Post: Alex
  pilight & piSchedule works fine but no webgui Sven 4 2,704 01-13-2019, 06:12 PM
Last Post: Sven
  webgui - registry "tabs": 1 usage and possibility to order fcoelho 3 4,932 03-22-2018, 07:31 PM
Last Post: Oliver
  New tab in webgui Roger 0 1,346 09-15-2017, 02:14 PM
Last Post: Roger
  Cannot connect to WebGUI von BlackBerry 10 device. muecke 2 2,055 12-02-2016, 10:22 AM
Last Post: muecke
  WebGUI support for illuminance sensors marcm 2 2,354 11-30-2016, 01:49 PM
Last Post: marcm

Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)