• 10 dec 2017: forum version update. In case of issues use this topic.
  • 30 nov 2017: pilight moved servers. In case of issues use this topic.
Hello There, Guest! Login Register


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
pilight Nano USB interface
#11
I got the hardware myself and started testing. Got the development build up and running on my OpenSUSE 13.2 setup.

So far receiving seems to be fine. However, sending does not work for me... I tested with two senders (of which one works in my main setup). Furthermore pilight-send seems to hang. Neither does a led blink as I try to send....

Will try windows now. I'd rather not try a debian setup (as I don't have a spare one and definately will not break my stable setup on the pi Wink )
 
Reply
#12
Ok, so the red nano light didn't blink when sending?
 
Reply
#13
First my Windows experience: starts, however the webserver does not work for me. Even with firewall turned off. pilight-raw.exe does receive however. Again no sign of sending data.

(03-12-2015, 09:45 PM)curlymo Wrote: Ok, so the red nano light didn't blink when sending?
I grabbed a LED I had lying around and attached it to the D5 pin, but nothing happens. I guess its normal for the TX led to blink each second. In Windows the RX led wasn't flashing. Under Linux it was flashing once very very fast when sending data. I also tested the 433MHz transmitter afterwards on my working RBPI setup, works like a charm and lights up for quite some time (at least 500ms i'd say).
 
Reply
#14
I had to put:
Code:
"webgui-websockets": 0

in the config.json for windows 7 to get the web gui running!
 
Reply
#15
Websockets just work here. Strange.
 
Reply
#16
Neither works for me. Nor running as admin. Windows 7 here as well.
 
Reply
#17
(03-12-2015, 05:06 PM)curlymo Wrote: Already available for testing...
I know, but I'm at work for the next couple of (errr, 5..) weeks, outside the civilized world.. Was just a compliment that I couldn't not give
 
Reply
#18
Today: the Webgui will not start up, pilight-deamon and pilight-receive are running and receiving date.

BTW: 3 days ago:
Code:
Mar 11 20:57:50:602229] pilight-daemon: INFO: version 6.0, commit v6.0-43-ga27d09f
[Mar 11 20:57:52:140317] pilight-daemon: ERROR: http(s) read failed
but the webserver started.
 
Reply
#19
The error is not related to the webgui. Can you post your config?
 
Reply
#20
Same config as on the raspberry (except for the com port of course):
Code:
{
    "devices": {
        "newkaku0": {
            "protocol": [ "kaku_switch" ],
            "id": [{
                "id": 15810638,
                "unit": 0
            }],
            "state": "on"
        },
        "newkaku1": {
            "protocol": [ "kaku_switch" ],
            "id": [{
                "id": 15810638,
                "unit": 1
            }],
            "state": "on"
        },
        "newkaku2": {
            "protocol": [ "kaku_switch" ],
            "id": [{
                "id": 15810638,
                "unit": 2
            }],
            "state": "on"
        },
        "allnewkakus": {
            "protocol": [ "kaku_switch" ],
            "id": [{
                "id": 15810638,
                "unit": 0
            }],
            "all": 1,
            "state": "on"
        },
        "oldkakuA1": {
            "protocol": [ "kaku_switch_old" ],
            "id": [{
                "id": 0,
                "unit": 0
            }],
            "state": "off"
        },
        "oldkakuA2": {
            "protocol": [ "kaku_switch_old" ],
            "id": [{
                "id": 1,
                "unit": 0
            }],
            "state": "off"
        },
        "oldkakuA3": {
            "protocol": [ "kaku_switch_old" ],
            "id": [{
                "id": 2,
                "unit": 0
            }],
            "state": "off"
        },
        "dimmer": {
            "protocol": [ "kaku_screen_old" ],
            "id": [{
                "id": 3,
                "unit": 0
            }],
            "state": "up"
        },
        "outside": {
            "protocol": [ "openweathermap" ],
            "id": [{
                "country": "nl",
                "location": "amsterdam"
            }],
            "humidity": 53.00,
            "temperature": 9.31,
            "sunrise": 7.09,
            "sunset": 18.27,
            "sun": "set",
            "update": 0
        },
        "rpi": {
            "protocol": [ "cpu_temp" ],
            "id": [{
                "id": 1
            }],
            "temperature": 40.622,
            "poll-interval": 60
        },
        "weather": {
            "protocol": [ "alecto_wx500" ],
            "id": [{
                "id": 97
            }],
            "temperature": 8.0,
            "humidity": 56.0,
            "windavg": 0.4,
            "winddir": 4.5,
            "windgust": 1.4,
            "battery": 1
        },
        "weather1": {
            "protocol": [ "alecto_wx500" ],
            "id": [{
                "id": 216
            }],
            "temperature": 17.0,
            "humidity": 76.0,
            "windavg": 2.4,
            "winddir": 6.5,
            "windgust": 7.4,
            "battery": 1
        }
    },
    "rules": {},
    "gui": {
        "newkaku0": {
            "name": "newkaku0",
            "group": [ "Woonkamer" ],
            "media": [ "all" ],
            "readonly": 0
        },
        "newkaku1": {
            "name": "newkaku1",
            "group": [ "Woonkamer" ],
            "media": [ "all" ],
            "readonly": 0
        },
        "newkaku2": {
            "name": "newkaku2",
            "group": [ "Woonkamer" ],
            "media": [ "all" ],
            "readonly": 0
        },
        "allnewkakus": {
            "name": "allnewkakus",
            "group": [ "Woonkamer" ],
            "media": [ "all" ],
            "readonly": 0
        },
        "oldkakuA1": {
            "name": "oldkakuA1",
            "group": [ "Woonkamer" ],
            "media": [ "all" ],
            "readonly": 0
        },
        "oldkakuA2": {
            "name": "oldkakuA2",
            "group": [ "Woonkamer" ],
            "media": [ "all" ],
            "readonly": 0
        },
        "oldkakuA3": {
            "name": "oldkakuA3",
            "group": [ "Woonkamer" ],
            "media": [ "all" ],
            "readonly": 0
        },
        "dimmer": {
            "name": "dimmer",
            "group": [ "Woonkamer" ],
            "media": [ "all" ],
            "readonly": 0
        },
        "rpi": {
            "name": "Raspi Temp",
            "group": [ "Misc" ],
            "media": [ "all" ],
            "decimals": 1
        },
        "weather": {
            "name": "Ventus W132",
            "group": [ "Outside" ],
            "media": [ "all" ]
        },
        "weather1": {
            "name": "Ventus W186",
            "group": [ "Outside" ],
            "media": [ "all" ],
            "show-wind": 0
        }
    },
    "settings": {
        "log-level": 4,
        "log-file": "c:/pilight/pilight.log",
        "send-repeats": 10,
        "receive-repeats": 1,
        "webserver-enable": 1,
        "webserver-root": "c:/pilight/web/",
        "webserver-port": 5001,
        "webserver-cache": 1,
        "webgui-websockets": 0
    },
    "hardware": {
        "433nano": {
            "comport": "COM7"
        }
    },
    "registry": {}
}
 
Reply
  


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Bug: double free or corruption in pilight-send blackzombie 12 104 10-07-2019, 08:15 PM
Last Post: blackzombie
  pilight-control modify values coolinx 2 78 09-20-2019, 07:24 PM
Last Post: coolinx
  [Fixed] High CPU usage when pilight usb nano disconnects DieterK 1 132 08-13-2019, 05:43 PM
Last Post: curlymo
  problems compiling pilight on Odroid C2 WitchDoctor 101 9,730 03-14-2019, 09:01 PM
Last Post: curlymo
  pilight 8 what chages for custom protocols? polo 11 2,898 02-15-2019, 06:22 PM
Last Post: polo
  pilight-debug shows nothing minhdomanh 3 541 10-18-2018, 07:01 AM
Last Post: felfert
  pilight-send and pilight-daemon DieterK 0 558 06-20-2018, 12:44 AM
Last Post: DieterK
  Lights not switched on or off by rules in pilight 8.1.0 rorie 22 2,491 06-12-2018, 03:56 PM
Last Post: curlymo
  check API in pilight 8 stratege-0815 4 1,397 02-11-2018, 09:34 AM
Last Post: stratege-0815
  pilight-receive terminates zackdvd 8 1,655 12-30-2017, 09:07 PM
Last Post: curlymo

Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)