• 10 dec 2017: forum version update. In case of issues use this topic.
  • 30 nov 2017: pilight moved servers. In case of issues use this topic.
Hello There, Guest! Login Register


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
invalid gpio range
#1
I installed pilight on a new raspberry and added it to the existing network.
After adding the cpu temp and a ds18s20 which works fine

Code:
/offtopic on the wiringX page the location of BMC GPIO 13 is wrong

now i added the relay's to my config

Code:
"RelayP05B01C01": {
                        "uuid": "0000-b8-27-eb-fb3e4e",
                        "protocol": [ "relay" ],
                        "id": [{
                                "gpio": 27
                        }],
                        "state": "off",
                        "default-state": "on"
                },
                "RelayP05B01C02": {
                        "uuid": "0000-b8-27-eb-fb3e4e",
                        "protocol": [ "relay" ],
                        "id": [{
                                "gpio": 28
                        }],
                        "state": "off",
                        "default-state": "on"
                },
                "RelayP05B01C04": {
                        "uuid": "0000-b8-27-eb-fb3e4e",
                        "protocol": [ "relay" ],
                        "id": [{
                                "gpio": 29
                        }],
                        "state": "off",
                        "default-state": "on"
                },
                "RelayP05B02C01": {
                        "uuid": "0000-b8-27-eb-fb3e4e",
                        "protocol": [ "relay" ],
                        "id": [{
                                "gpio": 21
                        }],
                        "state": "off",
                        "default-state": "on"
                },
                "RelayP05B02C02": {
                        "uuid": "0000-b8-27-eb-fb3e4e",
                        "protocol": [ "relay" ],
                        "id": [{
                                "gpio": 22
                        }],
                        "state": "off",
                        "default-state": "on"
                },
                "RelayP05B02C03": {
                        "uuid": "0000-b8-27-eb-fb3e4e",
                        "protocol": [ "relay" ],
                        "id": [{
                                "gpio": 23
                        }],
                        "state": "off",
                        "default-state": "on"
                },
                "RelayP05B02C04": {
                        "uuid": "0000-b8-27-eb-fb3e4e",
                        "protocol": [ "relay" ],
                        "id": [{
                                "gpio": 25
                        }],
                        "state": "off",
                        "default-state": "on"
                },

but now i got the error
Code:
[Nov 01 17:06:49:266442] pilight-daemon: ERROR: relay: invalid gpio range
[Nov 01 17:06:49:267349] pilight-daemon: ERROR: config device #16, invalid

How can i see what device 16 is?
why is the GPIO range wrong?

could this be because the "master" is on a RPI b rev1 and the above numbers doesn't exist on the device itself?


Attached Files
.txt   config.txt (Size: 24.23 KB / Downloads: 3)
 
Reply
#2
update:

i changed the gpio pins to the pin numbers that also exist on the first raspberry's
12,13,14,5,6,10,11
now it works like a charm.

next month i will create a new pilight network with only rpi2's and will test if this makes any difference
 
Reply
#3
@koos147
Please also see this thread.
 
Reply
  


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  ERROR: The Broadcom 2835 GPIO 0 is not set to output mode stuckinger 10 865 05-07-2019, 09:11 PM
Last Post: curlymo
  invalid config file when using dimlevel-minimum or dimlevel-maximum ro.m 3 594 06-12-2018, 03:54 PM
Last Post: curlymo
Bug Bug report: WIFI dongle stops when gpio_switch.gpio = 20 woutput 16 5,206 01-03-2018, 10:11 PM
Last Post: zackdvd
  AdHoc network with 2 Raspberry and 2 GPIO transmitter not working webdandy 29 6,785 09-06-2017, 02:39 PM
Last Post: wseifert
  development, orangepi pc+, "no gpio-platform configured" Twain 1 2,255 06-01-2017, 05:51 PM
Last Post: curlymo
  Reset of GPIO ports / Detection of mobile phone NormBot 1 1,379 09-02-2016, 08:30 AM
Last Post: wo_rasp
  GPIO for other application koos147 1 1,657 10-31-2015, 08:08 PM
Last Post: pilino1234
  invalid wiringx fleisch 2 2,035 10-12-2015, 05:18 PM
Last Post: curlymo
  [Invalid] Can pilight work together with the 433 remote? scorpydude 5 3,468 05-23-2014, 09:54 AM
Last Post: curlymo
  [Invalid] Password authentication isn't working. sewci0 2 2,387 05-14-2014, 11:02 PM
Last Post: sewci0

Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)