• 10 dec 2017: forum version update. In case of issues use this topic.
  • 30 nov 2017: pilight moved servers. In case of issues use this topic.
Hello There, Guest! Login Register


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Fully Supported] Conrad RSL Switch
#1
Seems to be the same like this http://www.conrad.de/ce/de/product/64674...g-40-300-W, because the auto-learning function is the same and the code looks similar.


Switching the dimmer on:
Quote:--[RESULTS]--

header: 2
pulse: 4
footer: 23
rawLength: 66
binaryLength: 16

Raw code:
1180 590 590 1180 1180 590 1180 590 1180 590 590 1180 590 1180 1180 590 1180 590 590 1180 1180 590 590 1180 590 1180 590 1180 590 1180 590 1180 1180 590 1180 590 1180 590 1180 590 590 1180 590 1180 590 1180 590 1180 590 1180 590 1180 1180 590 590 1180 590 1180 1180 590 590 1180 1180 590 590 6785
Binary code:
1010111100111100

Sending off:
Quote:--[RESULTS]--

header: 2
pulse: 4
footer: 24
rawLength: 66
binaryLength: 16

Raw code:
1180 590 590 1180 1180 590 1180 590 590 1180 1180 590 590 1180 1180 590 1180 590 590 1180 1180 590 590 1180 590 1180 590 1180 590 1180 590 1475 1180 590 1180 590 1180 590 1180 590 590 1180 590 1180 590 1180 590 1180 590 1180 590 1180 1180 590 590 1180 590 1180 1180 590 590 1180 1180 590 590 7080
Binary code:
1000111100111100

When you don't send a second on command, the dimmer will change the brightness off the lamp constantly, so you have to send the command a second time to set it on the brightness you like.

I don't know if there is a way to set the brightness directly with a command, because when you want to change it directly from the receiver, you have to hold the button down to set the brightness.
 
Reply
#2
Can you please repost these outputs with the latest code from the development branch. And no, with these devices, there is no way to set a dimlevel directly.
 
Reply
#3
If it helps Wink


Sending ON:
Quote:--[RESULTS]--

pulse: 3
rawlen: 66
binlen: 16
pulselen: 205

Raw code:
1230 615 615 1230 1230 615 1230 615 1230 615 615 1230 615 1230 1230 615 1230 615 615 1230 1230 615 615 1230 615 1230 615 1230 615 1230 615 1230 1230 615 1230 615 1230 615 1230 615 615 1230 615 1230 615 1230 615 1230 615 1230 615 1230 1230 615 615 1230 615 1230 1230 615 615 1230 1230 615 615 6970
Binary code:
1111111111111111

Sending Off:
Quote:--[RESULTS]--

pulse: 2
rawlen: 66
binlen: 16
pulselen: 205

Raw code:
1230 615 615 1230 1230 615 1230 615 615 1230 1230 615 410 1230 1230 615 1230 615 410 1230 1230 615 615 1230 615 1230 410 1230 615 1230 615 1230 1230 615 1230 615 1230 615 1230 615 615 1230 410 1435 615 1230 615 1230 615 1230 615 1230 1230 615 410 1230 410 1230 1230 615 410 1435 1230 615 410 6970
Binary code:
1111111111111111

Mhhn but when I press the Off Button another time it shows:
Quote:--[RESULTS]--

pulse: 3
rawlen: 66
binlen: 16
pulselen: 204

Raw code:
1224 612 612 1224 1224 612 1224 612 612 1224 1224 612 612 1224 1224 612 1224 612 612 1224 1224 612 612 1224 612 1224 612 1224 612 1224 612 1224 1224 612 1224 612 1224 612 1224 612 612 1224 612 1224 612 1224 612 1224 612 1224 612 1224 1224 612 612 1224 612 1224 1224 612 612 1224 1224 612 612 6936
Binary code:
1111111111111111

Or when I press on on the same sender again:
Quote:--[RESULTS]--

pulse: 3
rawlen: 66
binlen: 16
pulselen: 206

Raw code:
1236 618 618 1236 1236 618 1236 618 1236 618 412 1442 412 1236 1236 618 1236 618 618 1236 1236 618 618 1442 412 1236 618 1236 412 1442 618 1236 1236 618 1236 618 1236 618 1236 618 618 1236 412 1236 412 1236 618 1236 618 1236 618 1236 1236 618 618 1236 412 1236 1236 618 618 1236 1236 618 618 7004
Binary code:
1111111111111111
 
Reply
#4
Can you also post (on pastebin) some raw output of these codes with pilight-raw?
 
Reply
#5
I don't know what exactly pilight-raw should output, but in my case it's permanently writes random numbers on the screen - even if there is an 433MHz action or not.
 
Reply
#6
Yes, that's what i need. Output of these numbers when you pressed a button.
 
Reply
#7
Sure - problem is that there apear signals when I don't press any button - so I think there a some other signals in it Crying
 
Reply
#8
And i said that's not a problem. I just need output when you're sure you pressed a button.
 
Reply
#9
Pressing off: http://pastebin.com/7HVc40yB
Pressing on: http://pastebin.com/ht5XBmmc

Hope this helps?
 
Reply
#10
Can you tell me how many buttons your remote has with what functions? Are there only on and off buttons? Or also buttons with other ID's

I'm almost there Smile
 
Reply
  


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  [SOLVED] Home Assistant switch gpio segalion 5 767 09-10-2018, 12:39 PM
Last Post: segalion
  pilight 8.1 and switch with date and time not working Pikeman 7 924 06-30-2018, 11:28 PM
Last Post: curlymo
  [Supported] Alecto WS4500 / WS3500 | Ventus W177 Tommybear1979 229 55,352 06-01-2018, 10:06 AM
Last Post: DieterD62
  pilight-send for like rc-switch "send" mindau 1 1,428 01-18-2018, 07:46 AM
Last Post: madmoses
  Conrad RSL Support Druide85 1 1,162 11-03-2017, 10:34 AM
Last Post: MorfelPi
  rev switch: maybe mismatch in sending on and off codes picrafter 2 1,553 04-15-2017, 02:49 PM
Last Post: redraid
  How to use pilight with raspberry Pi and Conrad 433mhz apbonn 0 1,296 03-30-2017, 10:56 AM
Last Post: apbonn
  Problem with a Switch rule viper2035 2 1,267 01-12-2017, 04:33 PM
Last Post: viper2035
  Light Switch with integrated ON/OFF Button ilir@ademi.org 4 1,879 01-04-2017, 09:22 PM
Last Post: ilir@ademi.org
  Supported shutter belt winders. muecke 0 702 12-18-2016, 12:02 PM
Last Post: muecke

Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)