• 10 dec 2017: forum version update. In case of issues use this topic.
  • 30 nov 2017: pilight moved servers. In case of issues use this topic.
Hello There, Guest! Login Register


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
pilight 8 Rules no running
#1
Sad 
hi my English is not so good, i am translated by google 

in pilight 8 the rules do not want to work,
I always get the message

IF Rollo_WZ_1_Hoch.state == ...
    ^ unexpected symbol
[Aug 07 20: 34: 41: 99719] pilight-daemon: INFO: rule # 1 Rule1 was parsed in 0.000100 seconds

my config.json looks like this

{
    "devices": {
        "Rollo_WZ_1_Kopf": {
            "uuid": "0000-b8-27-eb-378df9",
            "protocol": [ "gpio_switch" ],
            "id": [{
                "gpio": 1
            }],
            "state": "off"
        },
        "Rollo_WZ_1_Hoch": {
            "uuid": "0000-b8-27-eb-378df9",
            "protocol": [ "relay" ],
            "id": [{
                "gpio": 8
            }],
            "state": "off",
            "default-state": "on"
        },
        "Rollo_WZ_1_Stop": {
            "uuid": "0000-b8-27-eb-378df9",
            "protocol": [ "pollin" ],
            "id": [{
                "systemcode": 1,
                "unitcode": 1
            }],
            "state": "off"
        },
        "Rollo_WZ_1_Runter": {
            "uuid": "0000-b8-27-eb-378df9",
            "protocol": [ "relay" ],
            "id": [{
                "gpio": 9
            }],
            "state": "off",
            "default-state": "on"
        },
        "Rollo_WZ_1_Leer": {
            "uuid": "0000-b8-27-eb-378df9",
            "protocol": [ "pollin" ],
            "id": [{
                "systemcode": 1,
                "unitcode": 1
            }],
            "state": "off"
        }
    },
    "rules": {
        "Rule1": {
        "Rollo_WZ_1_1": {
            "rule": "IF Rollo_WZ_1_Hoch.state IS on THEN switch DEVICE Rollo_WZ_1_Runter TO off AND switch DEVICE Rollo_WZ_1_Hoch TO off AFTER 10 SECOND",
            "active": 1

            "active": 1
        }



    },
    "gui": {
        "Rollo_WZ_1_Kopf": {
            "name": " Rollo Wohnen 1",
            "group": [ "Wohnen" ],
            "media": [ "all" ],
            "readonly": 1
        },
        "Rollo_WZ_1_Hoch": {
            "name": "Rauf",
            "group": [ "Wohnen" ],
            "media": [ "all" ],
            "readonly": 0
        },
        "Rollo_WZ_1_Stop": {
            "name": "STOP",
            "group": [ "Wohnen" ],
            "media": [ "all" ],
            "readonly": 0
        },
        "Rollo_WZ_1_Runter": {
            "name": "Runter",
            "group": [ "Wohnen" ],
            "media": [ "all" ],
            "readonly": 0
        },
        "Rollo_WZ_1_Leer": {
            "name": " ",
            "group": [ "Wohnen" ],
            "media": [ "all" ],
            "readonly": 1
        }
    },
    "settings": {
        "log-level": 6,
        "pid-file": "/var/run/pilight.pid",
        "log-file": "/var/log/pilight.log",
        "webserver-enable": 1,
        "webserver-root": "/usr/local/share/pilight/webgui",
        "webserver-http-port": 80,
        "webserver-cache": 1,
        "gpio-platform": "raspberrypi3"
    },
    "hardware": {},
    "registry": {
        "webserver": {
            "ssl": {
                "certificate": {
                    "secure": 0,
                    "location": "/etc/pilight/pilight.pem"
                }
            }
        },
        "pilight": {
            "version": {
                "current": "8.1.2"
            }
        }
    }
}


the rule with == does not work either
 
Reply
#2
Start by reading the forum rules
 
Reply
#3
danke für den hinweis

leider nicht die Lösung oder eine Sinnige Antwort auf mein Problem


thanks for the note

unfortunately not the solution or a sensible answer to my problem
 
Reply
#4
I know, but if you post on this forum we expect you to follow the forum rules. As soon as you did I will answer your questions.

And since this is an English forum, posting in German is of not much use.
 
Reply
  


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  apt.pilight.org stable Release' is not signed. thomasol 1 86 9 hours ago
Last Post: Mort
  pilight and SIGNALduino cc1101 Caleus 0 36 Yesterday, 09:13 AM
Last Post: Caleus
  filter stopped working after update to pilight 8.1.5 zlin50 19 473 01-03-2020, 02:15 PM
Last Post: curlymo
Question [Solved] Openweathermap with pilight 7.0-40 doesn't work Seebueb 2 107 01-01-2020, 06:45 PM
Last Post: Seebueb
  [Solved] Strange receive problem with 433Mhz Receiver and pilight 8.1.5 vanillaice30 15 620 12-18-2019, 11:09 AM
Last Post: vanillaice30
  pilight error after update to 8.1.5 on Odroid C2 WitchDoctor 3 296 11-29-2019, 09:56 PM
Last Post: curlymo
  pilight crashing randomly PatiB 7 473 11-16-2019, 10:50 PM
Last Post: curlymo
  [Fixed] RaspberryPi4 pilight 8.1.5 - Send isn't working DominikB1993 4 499 10-18-2019, 10:25 PM
Last Post: DominikB1993
  Real 433Mhz Remote is disturbed by pilight service henne111 2 437 10-06-2019, 06:18 PM
Last Post: wo_rasp
Tongue (solved) pilight 8.1.5-1-gc0a175e0 Chrashes fleisch 5 942 10-03-2019, 01:15 PM
Last Post: fleisch

Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)