• 10 dec 2017: forum version update. In case of issues use this topic.
  • 30 nov 2017: pilight moved servers. In case of issues use this topic.
Hello There, Guest! Login Register


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Fixed] RaspberryPi4 pilight 8.1.5 - Send isn't working
#1
Hey there,
I've got new RaspberryPi4 with Raspbian Buster software.
I've also installed pilight v8.1.5 and mounted a 433 MHz transmitter.
The  problem is, my device (433 MHz plug) won't switching on, with the pilight webgui or pilight send option. 
With my old raspberry pi 3 it was working fine.
I don't no what to do right know. Is the raspberry pi 4 software not supported?
I hope you can help me Crying

regards
Dominik
 
Reply
#2
Can you post the version of wiringx you've got installed? And did you configure the Raspberry Pi 4 properly in your config?
 
Reply
#3
(10-18-2019, 09:17 PM)curlymo Wrote: Can you post the version of wiringx you've got installed? And did you configure the Raspberry Pi 4 properly in your config?


Hey curlymo thanks for your quick answer  Smile
How can I determine the wiringx version?
I defined raspberry pi 3 in the config.
This is my pilight config:
Code:
{
        "devices": {
                "D1": {
                        "protocol": [ "mumbi" ],
                        "id": [{
                                "systemcode": 31,
                                "unitcode": 1
                        }],
                        "state": "on"
                }
        },
        "rules": {},
        "gui": {
                "D1": {
                        "name": "Steckdose1",
                        "group": [ "Zimmer" ]
                }
        },
        "settings": {
                "log-level": 6,
                "pid-file": "/var/run/pilight.pid",
                "log-file": "/var/log/pilight.log",
                "standalone": 1,
                "port": 6000,
                "webserver-enable": 1,
                "webserver-root": "/usr/local/share/pilight/webgui",
                "webserver-http-port": 6001,
                "webserver-https-port": 6002,
               "webserver-cache": 1,
               "whitelist": "",
               "gpio-platform": "raspberrypi3",
               "ntp-servers": [ "de.pool.ntp.org" ]
       },
       "hardware": {
               "433gpio": {
                       "sender": 0,
                       "receiver": 1
               }
       },
       "registry": {
               "webserver": {
                       "ssl": {
                               "certificate": {
                                       "location": "/etc/pilight/pilight.pem"
                               }
                       }
               },
               "pilight": {
                       "version": {
                               "current": "8.1.5"
                       }
               },
               "hardware": {
                       "RF433": {
                               "mingaplen": 4420,
                               "maxgaplen": 72900,
                               "minrawlen": 26,
                               "maxrawlen": 400
                       }
               }
       }
}
Best regards
Domink
 
Reply
#4
Any idea what could have gone wrong when defining raspberrypi3 on a Raspberry Pi 4?
 
Reply
#5
Thank you very much!!!
Its working now.
I thought that pi3 & pi4 gets the same hardware config.
After restarting it was working Smile

Best regards
Dominik
 
Reply
  


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  apt.pilight.org/dists/stable/main/binary 301 Moved Permanently Rschnauzer 6 236 11-23-2020, 01:49 PM
Last Post: Rschnauzer
  Received state not updated in webgui, but working in illumina tobid 2 100 11-08-2020, 09:45 PM
Last Post: tobid
  bridging pilight and mosquitto hansrijn2 5 449 10-26-2020, 06:31 PM
Last Post: hansrijn2
Lightbulb working MQTT in version v8.1.5-nightly-1af4c284 fleisch 0 144 10-20-2020, 06:44 PM
Last Post: fleisch
  problem publish to pilight MQTT server Emiks5 4 691 08-31-2020, 07:45 PM
Last Post: Emiks5
  pilight for Raspbian Buster (raspberry pi 4) ? starob 32 10,757 08-10-2020, 09:12 AM
Last Post: simanuel
  pilight switch node in node-red framp 0 650 06-24-2020, 10:01 PM
Last Post: framp
  pilight-control TML 13 1,911 05-27-2020, 07:51 AM
Last Post: curlymo
  API Requests by HTTP from other devices fore use in pilight scootermacro 2 908 05-10-2020, 08:19 AM
Last Post: scootermacro
  After upgrading 7.0 to 8.1.5 my flamingo SF-501P switches stopped working. gerrit312 23 3,453 04-30-2020, 02:58 PM
Last Post: ayeyebrazov

Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)