• 10 dec 2017: forum version update. In case of issues use this topic.
  • 30 nov 2017: pilight moved servers. In case of issues use this topic.
Hello There, Guest! Login Register


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
pilight-debug not working
#1
Using two different receivers I can use pilight-receive getting the coding of a device. That works!

But using
Code:
sudo pilight-debug
will only show some instruction text, but no one bit/byte.
I also stopped/restart pilight ..
Code:
pi@PI ~ $ sudo service pilight stop
[ ok ] Stopping : pilight.
pi@PI ~ $ sudo service pilight start
[ ok ] Starting : pilight.
pi@PI ~ $ sudo pilight-debug
.. no success!

Any idea where to check/change?
 
Reply
#2
Did you stop pilight-daemon?
 
Reply
#3
Yes, Think so:
Code:
pi@pPI ~ $ pidof pilight-daemon
2127
pi@pPI ~ $ sudo kill 2127
pi@pPI ~ $ sudo pilight-debug
.. but it's only gives the advice msg to eventually have to restart:
Quote: ... because it's then following a wrong lead.
 
Reply
#4
And pilight-raw?
 
Reply
#5
Just noticed your reply coming across this page .. but expected to get a mail message to flag a new answer for this. Isn't that the case? Should I 've a look at some specific account setting for that?

OK, piligth-raw produces a running ouput of "random" code lines like this:
Code:
433gpio: 207
433gpio: 1548
433gpio: 1013
433gpio: 1793
433gpio: 411
433gpio: 101
433gpio: 539
Stopping it and returning to -debug .. same, no output
 
Reply
#6
Can you post a pilight-raw output (on pastebin) when pressing buttons?
 
Reply
#7
not sure this helps.
Once started the pilight-raw a permanent flow of data is on the screen. Hard to start .. press button .. terminate the -raw call.

http://pastebin.com/7eu1nU74
 
Reply
#8
Do you have this receiver:
[Image: $%28KGrHqVHJFYFGWZ7FSOoBRvTCnwRfg~~60_3.JPG]
 
Reply
#9
actually I have an equivalent of this
http://www.soselectronic.de/?str=371&art...nbk#tabs-6

Was part of a Heissner device.
It's working with my Elro switches without problems:
Code:
{
    "code": {
        "systemcode": 17,
        "unitcode": 1,
        "state": "on"
    },
    "origin": "receiver",
    "protocol": "pollin",
    "uuid": "036F-00-00-6F-000300",
    "repeats": 5
}
 
Reply
#10
Can you please try the recommended receiver as mentioned on the wiki?
 
Reply
  


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
Lightbulb working MQTT in version v8.1.5-nightly-1af4c284 fleisch 1 368 12-28-2020, 05:04 PM
Last Post: psbest
  pilight-debug format Rschnauzer 2 181 12-17-2020, 07:09 PM
Last Post: Rschnauzer
  pilight-flash not working danny 14 2,358 12-12-2020, 10:00 AM
Last Post: tox
  pilight does not start, Deamon is not found. Dekkertje 6 275 12-08-2020, 06:55 PM
Last Post: Dekkertje
  Failed pilight-send that say they succeeded hepcat72 2 182 12-05-2020, 05:30 PM
Last Post: hepcat72
  apt.pilight.org/dists/stable/main/binary 301 Moved Permanently Rschnauzer 6 424 11-23-2020, 01:49 PM
Last Post: Rschnauzer
  Received state not updated in webgui, but working in illumina tobid 2 169 11-08-2020, 09:45 PM
Last Post: tobid
  bridging pilight and mosquitto hansrijn2 5 665 10-26-2020, 06:31 PM
Last Post: hansrijn2
  problem publish to pilight MQTT server Emiks5 4 868 08-31-2020, 07:45 PM
Last Post: Emiks5
  pilight for Raspbian Buster (raspberry pi 4) ? starob 32 11,831 08-10-2020, 09:12 AM
Last Post: simanuel

Forum Jump:


Browsing: 2 Guest(s)