• 10 dec 2017: forum version update. In case of issues use this topic.
  • 30 nov 2017: pilight moved servers. In case of issues use this topic.
Hello There, Guest! Login Register


Unitec Switches
#41
Hi all

unitec EIM-826 (48412) from Intertec
EAN 4008153 484124
no learnig, no dip-switch
Protocol

This protocol sends 50 pulses like this (THX bitboy)

192 576 192 576
192 576 192 576
192 576 192 576
192 576 192 576
192 576 192 576
192 576 192 576
192 576 192 576
192 576 192 576
192 576 192 576
192 576 192 576 maybe sync or sytemcode ??

192 576 192 576 576 192 = Unit4 110
576 192 = Off 0
192 6528

--

Unit 1 000
Unit 2 100
Unit 3 010
Unit 4 110
Unit all 001

State on 1
State off 0
 
Reply
#42
United should already be supported in the latest nightly.
 
Reply
#43
Hello curlymo,

I just installed the latest nightly from the apt repository but could not find a unitec protocol when using pilight-send. pilight-receive still recognizes the protocoll as rev2_switch or clarus_switch and using these protocols as well as the recognized units and ids does not work. Sending the received Raw codes works perfectly.

Any hint from your site how to get the new protocol you mentioned to work?
 
Reply
#44
I though they were, but clearly isn't Smile
 
Reply
#45
Are there any news?
I have the same problem with pilight v7.0.
My Unitec EIM-826 is recognized as clarus_switch.
Transmitting commands do not work (only in RAW mode) TiredTiredUnsure
 
Reply
#46
Bump :/
 
Reply
#47
Bumping doesn't get you anywhere. At least post according to the rules that apply in this forum part.
 
Reply
#48
Hello and thanks for all the work so far...
I as well am trying to get those Unitecs without switch to work.
By trying some of the here posted and learning from the remote i found my codes. But now i want to manage them from within the webgui. I thought about using pilight-send via a script but cant get the program protocol working.

Can anyone give me a hint how you manage them.

Thanks
H
 
Reply
#49
Hi everyone,

old topic, i knew but still unsolved.

To find a solution for this i think we need to find a way to decide between a clarus switch and a unitec switch.
as we have the raw codes for unitec available, can someone point me to some raw codes from clarus switches?
maybe there is a difference in pulses.
If there is, its obvious that both protocols need to be changed.

Edit:
i compared a few pulses and i guess rednose has the correct hint. instead of handling pulses in groups of 4 it should be handled in groups by two.
This are the raw values from the clarus manual
40 pulses - ID / System Code
6 pulses - Unit
2 pulses - State
2 footer

189 567 - 1
567 189 - 0
189 567 - 1
567 189 - 0
189 567 - 1
189 567 - 1
189 567 - 1
567 189 - 0
189 567 - 1
189 567 - 1

189 567 - 1
567 189 - 0
189 567 - 1
567 189 - 0
189 567 - 1
567 189 - 0
189 567 - 1
189 567 - 1
567 189 - 0
567 189 - 0

189 567 - 1
189 567 - 1
567 189 - 0

567 189 - 1

189 6426

but i would need some more raw codes from clarus to verify. But this would allow handling all those devices with one protocol.
 
Reply
  


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  RSL366T Switches juri 60 25,537 05-24-2018, 06:48 PM
Last Post: bobg
  [Fully Supported] Clarus Switches Marcin 69 22,752 01-30-2018, 07:10 PM
Last Post: Niek
  Unitec / Intertek Switches dieterhatn 1 1,030 03-07-2017, 07:04 PM
Last Post: pilino1234
  CLOSED: Unbranded White Programmable plug-in wall switches alasdairc 8 2,434 11-13-2016, 11:47 PM
Last Post: alasdairc
Brick Aukey Switches VrahoK 5 1,649 11-01-2016, 06:56 AM
Last Post: curlymo
  eHome Switches ligi 95 31,169 12-01-2014, 04:40 PM
Last Post: curlymo
  DBPower Switches joaoasilva 5 2,936 09-25-2014, 08:45 PM
Last Post: joaoasilva
  Support for Schwaiger/Goobay switches plinden 10 5,569 05-16-2014, 11:20 PM
Last Post: curlymo

Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)